Как правилно да избираме детски играчки? Инструкция за родители

Публикувана от John Doe 19/12/2018 0 Коментар(и)

Детските играчки са неразделна част от детството, а съвременните родители (дори и най-стриктните и икономични) трябва да ги купуват от време на време. Как правилно да избираме детските играчки, на какво да обърнем внимание и за какво да помислим, преди да купим играчка за детето?

 

Ето и някои правила при избора на детска играчка:

 

1. Прочетете етикета

На етикета обикновено се пише не само състава на играчката, но и възрастовите ограничения, които не бива да се пренебрегват. По правило те се отнасят до деца от раждането до три години и това не е случайно: децата са в рисовата група и често се нараняват от играчки, които не се купуват според възрастта на детето.

При избора на играчка за детето ще бъде по-лесно, ако запомните следното правило: ако играчката може да премине през отвора на тоалетната хартиена ролка, значи тя ще се побере в устата на детето и може да го нарани или да доведе до задушаване.

 

2. Избирайте играчката според възрастта на детето

 

Модел: PAW02

детски играчки Paw Patrol, играчки от Babymix.bg

Този съвет не е само за безопасността на малкото дете. Помислете дали на бебето ще му бъде интересно да свири. Ако конструкторите, играчките за хоби и настолните игри дочакат своето време, то с обикновените кубчета, пирамиди и топки е лесно да ги пропуснете (особено ако ги купите като подарък). Когато купувате играчка, обърнете внимание на възрастовата маркировка, помислете на какво ще научи детето тази игра, и си спомнете на какво си играехте вие на същата възраст. Не пренебрегвайте помощта на продавачите, те ще ви помогнат да се ориентирате в разнообразието от играчки.

 

3. Бъдете внимателни с плюшените играчки

Уверете се, че плюшената играчка е добре изработена, ръбовете и фугите са зашити, частите са здраво закрепени. Отрежете всички конци или лентички, преди да я дадете на детето да играе с нея. Избягвайте опаковки, приличащи на зърнени храни, тези детайли тези части представляват опасност от удушаване и могат да се консумират и от дете. Всички плюшени играчки трябва да се изперат предварително, като погледнете етикета с указания за пране, а вътре в играчката да няма механизъм, който при пране може да се развали.

 

Спондж Боб Плюшен - Модел: СП01

Плюшени играчки от Babymix.bg, детски играчки за момичета и момчета

 

4. Тествайте

 

Модел: КТГ05

детски играчки от Babymix, играчки за момичета

Покажете на детето си играчка, вижте как реагира на нея и какво ще направи с нея. Преди да купите играчка, разкажете колкото е възможно повече как правилно да я използва. Вкъщи проверявайте от време на време в какво състояние е, дали не е необходимо да я поправяте или замените.

 

5. Помислете дали не трябва да направите играчка самостоятелно

Погледнете играчката, която вашето дете харесва, и помислете дали е възможно да направите нещо подобно от подръчни материали ( идеи за вдъхновяващи проекти можете да вземете от Pinterest). Освен това играчките могат да се разменят с играчки на децата на ваши приятели, или да ги получите като подарък от познати, чийто деца вече са пораснали за тях.

 

6. Пазете ушите

Ако изберете интерактивна играчка със звук, уверете се, че тя не говори прекалено силно. Това, което звучи неприятно за родителите, е опасно за ушите на едно малко дете. Откажете се от играчка, която издава неприятен звук, дразни, или е твърде роботизирана. Освен това проверете доколко батериите са добре скрити и съществува ли риск от случайно достигане за тях.

 

Модел: ИК01

 

Умният котарак ТОМ е сладък, любим герой, който желае да зарадва всеки малчуган.

Пее и реагира при допир и погалване по различни зони от тялото.

Умният котарак ТОМ пее и реагира. Детски играчки от Babymix.bg

 

7. Проверете материалите

Не само природозащитниците действат срещу пластмасовите играчки, но и психолозите, които смятат, че пластмасата е безжизнен, неприятен материал. Днес играчки от небоядисано дърво или дебел картон, покрити с безопасни бои, са много популярни. Те могат да бъдат закупени онлайн.

 

Модел: ДК05

Конструктор. Детски играчки за момичета и момчета, интерактивни играчки, дървени играчки.

Но ако все пак купувате пластмасови играчки, уверете се, че материалът е достатъчно плътен, равномерно оцветен и също така прочетете състава на продукта.

 

 

Модел: ДК01

играчки за момчета и момичета, играчки от Babymix.bg

Не трябва да съдържа фталоиди, соли на фталова киселина и естери, които правят пластмасовите продукти по-гъвкави и приятни на допир. Тези вещества оказват неблагоприятно влияние върху ендокринната система.

Пазарувайте от Babymix.bg и няма да съжалявате. При нас ще намерите огромно разнообразие на детски играчки за момичета и момчета. Не се колебайте! 

Напишете коментар