Как да развиете уменията на децата си от малки?

Публикувана от John Doe 17/12/2018 0 Коментар(и)

Добра практика е от по-рано да започнете да подготвяте детето си за предизвикателствата ,които ще срещне, когато порасне. Нашият съвет е да започнете да им предлагате развиващи и образователни игри за деца, които същевременно да бъдат и интересни за тях. Все пак, за да го накарате да играе подобни игри, трябва да включите елемента на забавата. Знаете, малките деца трудно се впечатляват. Истината е, че се изисква много голямо внимание и време да отделите, за да постигнете желания резултат. Затова нашият съвет е да започнете от сега да мислите върху развитието на детето си. Ето и идеи как да го направите.

 

Игри, развиващи ума

 

Тук подходящи игри са тези от типа „подреждане на предмети“. Какво представлява тази игра? Целта е Вашето дете да групира различни предмети спрямо даден признак, например цвят, размер, форма и т.н. Не е задължително това да бъде с играчки, може да използвате и домакински предмети. Оставете го, не се месете, нека вкара въображението си. Ако се справи със задачата, може да смените условието на играта. Отделяте, например всичко, което в бяло или всички кръгли неща и го карате да намери общото между предметите. Тази игра е подходяща за деца от 2-3 години.

 

Игри, които помагат за речниковия запас

 

Тези игри са най-подходящи за 3-4 годишните деца. Време е да започнете да обогатявате речника на Вашето дете. Колкото по от рано, толкова по-добре. Подходяща игра е „Виждам, виждам“. Изберете предмет, който виждате в стаята и кажете „Виждам, виждам нещо с буквата Б“. Така, ако детето Ви не знае добре как се нарича даден предмет, ще го запомни по-лесно. Разнообразете играта като сменяте ролите си.

 

Музикални игри

 

Може да въведете основни музикални елементи като ритъм и пеене. Все пак така може дори да разберете дали случайно Вашето дете не е талант. Може да се окаже доста музикално и да го запишете някъде. Измислете по-прост ритъм, който да му покажете с пляскане с ръце и да предизвикате детето си да го повтори. Постепенно започнете да усложнявате, в зависимост от прогреса. Ние от Babymix предлагаме широко разнообразие от детски играчки, разпределени в различни категории – интерактивни, музикални, образователни играчки и други. За да се почувства наистина като звезда, Ви предлагаме нашия комплект от два микрофона от серията „Замръзналото кралство“. Ще видите как ще запее като истинска звезда на голямата сцена. Това само ще го мотивира. Или му подарете интерактивен телефон „Котето Лъки“. Играчката е на български език и има образователна функция. Детето Ви може да учи цифрите, да пее различни детски песни, заедно с Лъки и ще се забавлява едновременно. Разгледайте нашите детски играчки и изберете най-подходящото за Вашето дете. Ние от Babymix гарантираме усмивката на всяко едно дете.

 

Игри за четене, писане и смятане

 

Колкото повече наближавате училищната възраст, толкова повече трябва да се замисляте дали детето Ви е подготвено за това. 5-годишната възраст е подходяща да започнете да практикувате тяхното писане и изговаряне. Моментът, когато децата кръстосват думите е изключително сладък, но идва времето, в което трябва да обясните, че не изговаря думите правилно. Ето и една примерна игра затова. Дайте на детето си карта, на която е написана някоя буква и го предизвикайте да се огледа в стаята и да каже колкото се може повече предмети, които започват с тази буква. Подобна игра има и, в която променяте една буква в дадена дума и получавате друга дума. Например гора – коса и други.

 

Игра за изслушване

 

Много важно качество е да умееш да изслушваш другия. Запознавайки се и с други деца, трябва да умее да уважава отсрещния. Затова е добре да го подготвите от по-рано. Направете една корона от картон, а може да използвате и готова. Залепете и едни уши отстрани на короната. Участникът, който носи короната трябва да слуша без да говори по времето, когато той я носи. През това време, другият участник разказва някаква история, споделя чувства, тайни и мечти. Ролите се разменят, бонусът е, че освен да се почувства уважавано детето Ви, ще се научи и да споделя. А това е много важно и за Вас ще е предимство да го научите от по-малко.

 

Това са някои забавни игри, които може да практикувате заедно с детето си и да му помогнете много в развитието му като личност. Днес има и голямо разнообразие от детски играчки, които спомагат за това развитие – образователни, интерактивни и други. Разгледайте нашите продукти, които могат да бъдат един много интересен подарък за Вашето дете, а и така може да го мотивирате повече. Все пак накарате ли го да се влюби в дадена играчка, ще прави всичко с много голямо желание и интерес . Babymix.bg – за усмивката на Вашето дете!

Напишете коментар